Slide background
Slide background
Slide background

Vunena kućica

Kad pomislite na vunu, Vaše prve asocijacije sigurno su toplina i prirodnost.

Srdačnost i toplina pristupa te prirodnost u smislu autentičnosti ambijenta i okoliša ono su što želimo postići kod Vašeg boravka u Vunenoj kućici, tzv. VUNICI.

Ovca daje čovjeku apsolutno sve: od hrane do materijala za odjeću.
U današnjem svijetu gdje se sve više pažnje usmjerava ka zdravoj prehrani, još je uvijek nezamjetno razvijena svijest o tome koja je zdrava odjeća za čovjekovu kožu, a koja ne.
Prirodna vuna bez primjesa sintetike definitivno je pravi izbor.

Naša je misija kroz postojanje apartmana Vunica promovirati svijest o vuni kao prirodnom materijalu, a naša je vizija jednog dana stvoriti proizvod od vune naših ovaca.
Odakle VUNICA u srcu Kopačkog rita? U selu Kopačevu oduvijek se pristupalo uzgoju stoke na otvorenom pa su tu svoje mjesto našle i ovce.

Pastira se najbolje sjećaju u Kopačevu. “Nekada davno primanja pastira su bila sljedeća: 1000 dinara na godinu,16 metara žita,20kg soli,2000m velika bašta (koju je dobio na uživanje),zatim 1.600 m mala bašta, i odjelo na godinu zimsko,jedno ljetno,par opanaka i par čizama. Odmor mu je bio 3-4 dana na godinu” (Studia ethnologica vol.4 str.23-47,Zagreb 1992.V. Domaćinović: Predajno gospodarstvo) (Domaćinović, V. (1992), Predajno gospodarstvo. Studia ethnologica. Vol. 4, 23-47. Zagreb).

 

vunenakucica